Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Güneş Enerjisi ile Tasarruf ve Karbon Azaltma
Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Santralleriyle Çevreye Büyük Katkı Sağlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, enerji tasarrufu, temiz enerji üretimi ve nötr karbon hedefi doğrultusunda kurduğu güneş enerjisi santralleriyle çevreye büyük katkıda bulunuyor. Yılda 4 bin 750 ton karbon salınımının engellenmesiyle çevrenin korunmasına önemli bir adım atılırken, yıllık 10 milyon kWh elektrik üretimi sayesinde de ASAT’a 42 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından içme ve atık su hizmetlerinin kesintisiz devam ettirilmesi için gerekli olan elektrik enerjisinin karşılanmasına büyük katkı sağlayan güneş enerjisi santralleri, enerji maliyetlerini düşürüyor, temiz enerji üretiyor ve sera gazı salımını azaltıyor.
ASAT Genel Müdür Yardımcısı Ümit Daban, içme suyu üretimi ve atık su arıtımı gibi hizmetlerin sürekli devamı için yüksek miktarda enerjiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, güneş enerjisi sayesinde enerji maliyetlerinin azaltıldığını ve çevreci bir yaklaşım benimsendiğini vurguladı.
Ümit Daban, “Korkuteli Bozova Mahallesi’nde 5 megavat gücünde, Lara Merkezi Arıtma Tesisi’nde 1 MWe kapasiteli çatı GES ve ASAT Hizmet Binası’nda kurulan güneş enerjisi santralleri sayesinde yıllık 500 bin kWh elektrik üretilerek 220 ton karbon emisyonu engellenmiş olacak. Toplamda 200 Milyon liralık yatırımla Antalya’nın geleceğine katkı sağlanıyor” şeklinde konuştu.
GES’lerin karbon emisyonunu azaltarak iklim değişikliğine destek olduğunu belirten Daban, yıllık 4 bin 750 ton karbon emisyonunun önlendiğini ve kuruma 42 milyon liralık tasarruf sağlandığını dile getirdi. Bu sayede, 3 bin 300 konutun elektrik ihtiyacı karşılanabilecek düzeyde bir enerji tasarrufu sağlanmış oldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin güneş enerjisiyle çevreye ve ekonomiye sağladığı bu önemli katkılar, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakılmasına olanak tanıyor.